Een vuurtje!

6 June 2019 - Nieuws - Hervormde Gemeente Oost

Zondag 26 mei verheugen we ons in de Meslânzer kerk op de komst van drs Paul van Dam uit Houten.

Donderdag 30 mei vieren we Hemelvaartsdag in ET-10 in Midsland Noord. Ds Mathilde de Graaff gaat in deze dienst voor.

Zondag 2 juni zijn we blij met de komst van ds E.J. Keulen in de Meslânzer kerk.

En dan, de zondag hierna, zondag 9 juni is het Pinksteren! Pinksteren betekent dat er vuur bij moet. Zoiets beweert de auteur van het bijbelboek Handelingen, als hij het over het Pinksterfeest heeft. Als de leerlingen van Jezus bij elkaar zijn horen ze een vreemd geluid. Het klinkt alsof het hard begon te waaien. Overal in het huis was dat hoorbaar.   

‘Ook zagen ze iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen en op iedereen kwam een vlam neer.’

Die zondag staat Jan Zorgdrager daarom op tijd op om in de Sint Janskerk vroeg in de ochtend het vuur over de 53 kaarsen in de drie kroonluchters te verdelen. Want er moet een vuurtje bij met Pinksteren. De kinderen van de Kinderkerk begeleiden de zang van het gitaarliedje, dat deze keer als titel heeft: ‘Ik moet weggaan. Door het wonder van de Geest vieren wij het Pinksterfeest.’

Zondag 16 juni is Oerol van start gegaan, ook in onze Meslânzer kerk met de voorstelling In Search of Democracy 3.0 van Stichting Nieuwe Helden. Omdat we de perfecte democratie niet kennen willen de makers van de interactieve voorstelling met de bezoekers in gesprek over hoe wij onszelf zo goed mogelijk kunnen besturen. Hopelijk kunnen we enkele makers verleiden om ook in de kerkdienst van 16 juni met ons in gesprek te gaan. Voor meer informatie kun je alvast een kijkje nemen bij de website insearchofdemocracy.com.

Zondag 23 juni komt ons vroegere voorganger ds Frans Wiersma naar Hoorn om de kerkdienst te leiden. 

Zondag 30 juni vieren we in de Meslânzer kerk de Maaltijd van de Heer door met elkaar brood en wijn te delen.

Een openstaande kerkdeur kun je heel goed als uitnodiging opvatten.