8 /10-Daagse Israël- Jordaniëreis 22 nov.-30 nov. / 2 dec. 2022

22 February 2019 - Uitgelicht -
Jerusalem, Israel

 

We maakte een reis langs bijzondere plaatsen en mensen in het Israël van toen en nu Israël is één van de meest veelzijdige en boeiende landen ter wereld.  Het is een land van uitersten; woestijnen in het Zuiden en besneeuwde bergtoppen in het Noorden, het laagste punt op aarde, de Dode Zee en de hoogvlakte van Golan. Voor miljoenen mensen is Israël het land van de Bijbel en daarom verbonden met de geschiedenis van Joden en Christenen en wordt Jeruzalem ook een heilige plaats voor de Islam. Mede daardoor draagt het land de sporen van een zeer bewogen geschiedenis en zijn er bijna overal in het land nog zichtbare historische plaatsen, opgravingen en monumenten, waar dat verleden  haast tastbaar aanwezig is. Ook de hedendaagse situatie stoelt op een recente, bewogen geschiedenis, waarin Joden uit de hele wereld in het huidige Israël hun land proberen te vinden te midden van de Palestijnse bevolking, met alle conflicten van dien.

Een reis door het huidige Israël betekent natuurlijk een kennismaking met beroemde historische plaatsen met bekende Bijbelse namen, prachtige nationale parken en musea.  Maar het kan niet anders of een reis door Israël is ook  een ontmoeting met de weerbarstige lijnen van de recente geschiedenis, die samenkomen in deze tijd. Daarom is er tijdens deze reis ook plaats voor een ontmoeting met verschillende mensen uit de Israëlische en de Palestijnse samenleving die allebei moeten wonen in dit land op de breukvlakken van de historie. En daarmee wordt deze reis door Israël een ongewoon boeiende ervaring! Wat we in ieder geval gaan doen: wandelen over de Via dolorosa; Bezoek aan indrukwekkend Yad Vashem; bezoek aan Bethlehem; ‘zwemmen’ in de dode Zee; lunchen bij een lokale familie in een Druzendorp; varen over het Meer van Tiberias; bezoek aan de historische en bijbelse plaatsen van Israël; bezoek aan een kibbutz; ontmoetingen met inwoners van Israël; bezoek aan bijzonder Nazareth; de Behaitempel van Haifa; de kruisvaardersrestanten bij Akko. Liefhebbers verlengden de reis naar Jordanië met oa. een bezoek aan Petra.

Deze unieke en volledig verzorgde reis heeft plaatsgevonden van maandag 23 november t/m maandag 30 november 2022 / Voor Jordanië t/m woensdag 2 december 2022. 

Olv. de Terschellinger reisbegeleidsters: